Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Tο νόημα της ευτυχίας...

Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να διαβάσουν το μυστικό σημείωμα που άφησε μέσα τους ο Θεός. Δεν είχαν το απαιτούμενο φως για να το διαβάσουν. Και το άφησαν διπλωμένο να κιτρινίζει σε ένα κρυφό συρταράκι της ψυχής τους. Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν πέσει στα χέρια τους η χαρά, δεν ξέρουν πως τους ανήκει. Και σαστίζουν. Τη φέρνουν από δω, τη γυρνάνε από κει, ώσπου ανοίγουν ένα λάκο και τη θάβουν, όπως κάνουν με τα κόκαλα τα σκυλιά. Είναι μερικοί άνθρωποι που πίστεψαν αλήθεια πως ο Θεός αγαπάει τους μουτρωμένους.
Χαρά σε αυτούς που γέμισαν την ψυχή τους και διάβασαν τραγουδιστά το μυστικό τους σημειωματάκι. Αν το΄σκισαν μετά, αν το έκαψαν, το έκαναν μόνο για το κέφι τους. Για να κλείσουν μάτι στο Θεό. Χαρά σ΄αυτούς που πιάστηκαν στο δόλωμα της ζωής και σπαρτάρισαν μέσα στα δίχτυα της. Αν τα τρύπησαν μια στιγμή και ξαναβγήκαν στο πέλαγος, το΄καναν μόνο και μόνο για να έχουν τη χαρά να ξαναπιαστούν.....(Αλκυόνη Παπαδάκη)

                              

3 σχόλια:

 1. Sheena καλησπέρα , πολύ όμορφη ανάρτηση , ευχαριστούμε :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σίνα κάθησα και διάβασα το blog για τον Νικόλα σήμερα.
  Respect στη δύναμή σου, respect στο κουράγιο σου, respect στη στάση σου για όλα!
  Respect σε αυτόν τον μικρό μαχητή που ξεπέρασε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες. Διάβασα για τα πρώτα του γενέθλια, για την αντιδρασή του και με πήραν τα ζουμιά...
  Το μουτράκι αυτό του Νικόλα ποτέ να μην χάσει τη γλύκα του.
  Σε έχω στην καρδιά μου και στη σκέψη μου και εύχομαι τίποτα να μην πικράνει πια την καρδιά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή